NIEUWS

Groot Meezingconcert 2024

In 2016 vond het eerste Groot Meezingconcert plaats. Een idee van het Groot Omroepkoor om enthousiaste zangers te laten deelnemen aan een professionele kooruitvoering, inclusief workshops en repetities. Uit het hele land meldden zich (overweldigend veel) koorzangers. De belangstelling is er sindsdien niet minder op geworden. In daaropvolgende edities werd met het Groot Omroepkoor, vocale solisten uit het koor en het Radio Filharmonisch Orkest gewerkt aan Requiem-composities van onder anderen Mozart, Verdi en Brahms en – in de zomer van 2019 – aan een zinderend operaspektakel.

Op zaterdag 17 februari 2024 vindt het 6de Groot Meezingconcert plaats in TivoliVredenburg. Op het programma, op veler verzoek, het prachtige Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms.

Daarnaast is het mogelijk om het Meezingconcert als toehoorder bij te wonen. Kaartverkoop voor toehoorders gaat via de site van TivoliVredenburg.

Klik hier voor meer informatie & inschrijving.

Nieuwe podcast!

Het team dat de podcasts maakt heeft niet stilgezeten. Podcast nummer 15 is de afgelopen week verschenen.

In deze aflevering hoort u José Kamminga (alt in het Groot Omroepkoor )in gesprek met componist Joost Klappe over ‘Spirit of Mustafa’ dat hij speciaal voor ons koor schreef. 

Voor het beluisteren van de podcast klik hier onderaan.

Streamen van live concerten

Het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest streamen regelmatig archiefopnames van hun eigen live concerten op hun Facebook pagina’s!